Här lägger jag fram lite inspirationsvideor som handlar om psykologi, psykoterapi och självhjälp som inspiration. Det handlar också om kommunikation och relation med andra. Det är en sida som får växa fram allt eftersom.

Brené Brown har skrivit flera tänkvärda böcker om att våga vara sårbar, och att det gäller både som individ, förälder och ledare.

Brené Brown talar om hur vi i stället för att undvika skam kan lära oss något nytt genom att närma oss den.
Positiv psykologi handlar om att gå bortom psykisk ohälsa och titta på hur vi kan må så bra som möjligt. Många söker ett ”behagligt liv men det finns baksidor med det. Han berättar var vi behöver göra mer, som att hitta våra styrkor, hitta vad vi kan engagera oss i som går bortom oss själva och att göra något gott för andra.

En video om non-violent communication. Hur kan man tala till människor för att nå fram? När hon möter en man ur KKK, så i stället för att fördöma ber hon honom berätta om varför han gick med i KKK. Det ger en öppning till en viktig fråga som fördjupar samtalet.

En fin berättelse om en svart man som lyckas nå fram till en högt uppsatt ledare inom Klu Klux Klan i USA. Detta ledde efter en tid till att ledaren lämnade rörelsen.