Hantera Coronakrisen med KASAM – en känsla av sammanhang

Forskning visar att människor som upplever begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet klarar påfrestningar bättre. KASAM begreppet har skapats av Aaron Antonovsky, en professor i medicinsk sociologi som under en tid i sitt liv studerade judiska kvinnor som överlevt koncentrationsläger. Han fann …

Är du ofrivilligt ensam?

Längtar du efter en kärleksrelation men är rädd att bli lämnad? Är dina relationer mest ytliga? Har du provat att dejta men känner dig aldrig riktigt nöjd? Dras du till de som redan är upptagna? Intalar du dig att du …

Helena Löfgren

leg. psykoterapeutJag heter Helena Löfgren och är legitimerad psykoterapeut. och fil. kand i psykologi. Jag jobbar sedan några år heltid i mitt eget företag, efter ett antal år i primärvården. Där fick jag en bred erfarenhet av bland annat hederskultur, trauman och samarbete med läkare.

Jag har också erfarenhet av ledarskap från min tid som forskningsassistent på psykologiska institutionen i Stockholm, och som ledarskapskonsult. Min yrkesbana startade jag som dataprogrammerare, så min bana har varit krokig och lärorik.

När det gäller KBT är jag också intresserad av den tredje vågens terapi som inkluderar mindfulness och self-compassion. Jag mediterar dagligen som en ett sätt att ta hand om mig själv och utvecklas som person.

Helena Löfgren är även föreläsare och medförfattare till flera böcker. Hon har även tilldelats Tankefrihetspriset av Stiftelsen FRI för sitt arbete med att sprida kunskap om social påverkan, hur vi påverkar varandra på gott och ont och i extremfallen i sekteristiska sammanhang.